energielabel winkelpand

Sinds 2015 moeten bijna alle gebouwen en andere panden in Nederland verplicht over een energielabel beschikken. Ook als eigenaar van een winkelpand geldt deze verplichting. Hoewel u een boete kunt krijgen als u (nog) niet over een geldig energielabel voor winkels beschikt, speelt het energielabel winkel vooral een grote rol bij de verkoop of verhuur van het pand.

Waarom een energielabel voor winkels?

Ondanks de verplichting biedt het energielabel voor de eigenaar of potentiële koper of huurder van een winkelpand veel voordelen. U ziet aan de hand van het energielabel winkel namelijk precies of het pand energiezuinig is of niet. Het geeft een goede indicatie van het verwachte energieverbruik en weet op welke manieren u het winkelpand potentieel energiezuiniger maakt. Daarnaast draagt een energielabel C of beter bij aan een hogere verkoop- of verhuurprijs en verkort het doorgaans de verkooptijd aanzienlijk.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabel winkelpand met kantoorfunctie

Indien uw winkelpand beschikt over een kantoorruimte van 100 m2 of groter, bent u verplicht om voor die ruimte per 1 januari 2023 minimaal over een energielabel C te beschikken. Wanneer uw energielabel nog niet aan deze eisen voldoet, kunt u overwegen om energiebesparende maatregelen te nemen. Denk hierbij aan betere isolatie, energiezuinige opwekking van warmte en de installatie van ledverlichting. Deze maatregelen hebben een gunstige invloed op het energielabel.

Energielabel winkel aanvragen

Een energielabel voor winkels kunt u niet zelf opstellen, maar laat u maken door een gecertificeerd energieadviseur. De ingenieurs van Energiebouwadvies beschikken over alle certificaten en opleidingen om op basis van nauwkeurige berekeningen te voorzien in energielabels voor winkels. Op basis van de bevindingen stelt een energieadviseur een energieprestatieberekening op, waaruit het energielabel volgt. Wij registreren uw energielabel ook in EP-online, de landelijke energielabel registratiedatabase.

Benieuwd naar de mogelijkheden en direct een energielabel winkel aanvragen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.