Diensten

MAATWERKADVIES Bestaande Bouw

Heeft uw kantoor een Energielabel lager dan C? Voor 2023 moeten alle kantoren groter dan 100 m2 voldoen aan een Energielabel A, B of C. Wilt u een Maatwerkadvies om tenminste op C uit te komen vraag dan een Maatwerkadviesrapportage aan.

Het kan voorkomen dat na berekening van het Energielabel voor uw pand er een te laag resultaat uit komt. Door de juiste adviezen op maat te berekenen, kan het pand opgewaardeerd worden naar een energiezuinig object. De maatwerkadviezen zijn toegespitst op de bestaande situatie van het pand.

Vaak worden wij gevraagd om de berekeningen op te maken voor de ontwikkeling bij renovatie tijdens projectontwikkeling. Van belang is de verhouding investering/rendement om tot een juist advies te komen.

Energielabel Nieuwbouw

Duurzaam vastgoed is de norm voor commercieel en maatschappelijk vastgoed en woningbouw. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een kantoor of bedrijfspand is. Hierbij is een A label voor de meeste energiezuinige bedrijfspanden en een G label voor panden die niet energiezuinig zijn. U heeft een energielabel nodig bij verkoop of verhuur van uw kantoor, bedrijfspand, bedrijfsunit, winkel, showroom, horecapand, zorginstelling, sporthal. Het energielabel is na registratie 10 jaar geldig.

De verplichte Energielabels gelden voor bestaande bouw, renovaties en nieuwbouw voor commercieel, maatschappelijk vastgoed en woningen. Voor nieuwbouw en renovaties worden de opnames gedaan volgens de Detailmethode NTA 8800. Deze geeft een zeer gedetailleerd inzicht in de energieprestatie van uw vastgoed.

NEN 2580 MEETRAPPORTAGE

Wilt u weten wat de exact verhuurbare oppervlakte van uw vastgoed is? Wij maken een NEN 2580 meetrapport op. Dit meetrapport is dus mede bepalend voor de huurprijs, taxaties en de WOZ.