Energielabel Venlo

Wilt u een bedrijfspand in Venlo verhuren of verkopen? Of verwacht u dit jaar een nieuw kantoor-of utiliteitspand op te leveren? U heeft dan een geldig energielabel nodig. Dit energielabel dient u bij verhuur of verkoop in Venlo aan de nieuwe eigenaar of huurder te overhandigen. Dankzij het energielabel kunt u zelf, maar ook potentiële kopers of huurders een goede inschatting maken over het verwachte energieverbruik van het pand. 

Energielabel Venlo helpt doelen Klimaatakkoord te realiseren

De Nederlandse overheid heeft zichzelf het doel gesteld om in de uitstoot van CO2 aanzienlijk te verminderen. In 2030 moeten we 49% minder uitstoten dan in 1990 het geval was. Dat is een ambitieuze doelstelling, waarvoor iedereen in Nederland zijn steentje bijdraagt. De verwarming, koeling en verlichting van gebouwen zijn enkele punten waar een grote verbetering mogelijk is.

Het verduurzamen van uw gebouw is alleen niet geheel vrijblijvend, aangezien de overheid het beschikken over een energielabel in Venlo verplicht stelt. Vooral voor kantoorpanden worden de eisen aan energielabels in Venlo behoorlijk verscherpt. Wanneer uw kantoor 100 m2 of groter is, dient u namelijk minimaal energielabel C te hebben. Er zijn een aantal uitzonderingen op de regel, maar het loont de moeite om de aanwezigheid, de geldigheid en de waarde van uw energielabel in Venlo te controleren.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Eisen aan energielabels Venlo aangescherpt

Bent u in 2023 energielabelplichtig voor uw utiliteitsgebouw, bedrijfspand of kantoor in Venlo? Dan is het belangrijk om er ook voor de zorgen dat u alle zaken netjes op orde hebt. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) deelt namelijk hoge boetes uit voor bedrijven die niet aan de wettelijke eisen voldoen. Kantoren die geen energielabel C of beter kunnen tonen, lopen zelfs het risico op sluiting tot u aan de eisen voldoet.

Energielabel aanvragen Venlo

Wilt u weten of uw huidige energielabel in Venlo nog voldoet? Ook na de aanscherping van de regels vanaf 2023? Laat onze gecertificeerde energieadviseurs dan het energielabel voor uw pand berekenen. Energiebouwadvies Nederland is erkend en bevoegd om officiële energielabels in Venlo uit te geven. Bovendien registreren wij uw energielabel in de landelijke energieprestatiedatabase EP-online. Wilt u graag eerst meer informatie, of direct een energielabel aanvragen? Neem dan contact met ons op en we helpen u verder.