Energielabel utiliteitsbouw

Bent u vastgoedontwikkelaar en bezig met de bouw of oplevering van een pand in de utiliteitsbouw, zoals een kantoor? Vergeet dan niet te denken aan een energielabel voor utiliteitsbouw. Bij de verkoop, verhuur en oplevering van een utiliteitsgebouw is een energielabel in de meeste gevallen namelijk verplicht. Het energielabel utiliteitsbouw toont de energiezuinigheid van uw gebouw aan en voorziet in het wijzen op eventuele toekomstig te nemen energiebesparende maatregelen.

Energielabel utiliteitsbouw

Wanneer u nog in de begin- of verkennende fase voor utiliteitsbouw zit, is het goed om u te realiseren dat de meeste banken voor financiering tegenwoordig eisen stellen aan de energielabelscore van de voorgenomen nieuwbouw van een utiliteitspand of kantoor. Een goed energielabel kan u bovendien een aantrekkelijke hypotheekrentekorting opleveren. Daarnaast heeft de overheid minimaal energielabel C voor kantoren groter dan 100 m2 verplicht gesteld. Voldoet uw pand hier niet aan? Dan volgt een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en mag het kantoor niet worden gebruikt tot u aan de eisen voldoet.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabel voor utiliteitsbouw verplicht zichtbaar ophangen

De oppervlakte van een utiliteitsgebouw loopt al snel op tot meer dan 250 vierkante meter. In dat geval dient u als eigenaar van een dergelijk gebouw het energielabel verplicht en voor bezoekers zichtbaar op te hangen. De entree of receptie is daarvoor de aangewezen plek. Daarnaast is het bij verkoop van een utiliteitspand verplicht om het energielabel voor utiliteitsbouw te vermelden in eventuele commerciële advertenties.

Utiliteitsbouw energielabel aanvragen

Onderschat het belang van een energielabel voor utiliteitsbouw niet. Controleer daarom tijdig of u bij de oplevering van het pand een energielabel ontvangt. Wij kunnen u helpen met een nauwkeurige energieprestatieberekening en voorzien op basis daarvan in een correct energielabel. Bovendien zorgen we ervoor dat uw energielabel utiliteitsbouw wordt opgenomen in het EP-online, het nationale officiële register voor energielabels in Nederland. Energiebouwadvies Nederland is een gecertificeerd en erkend ingenieursbureau. Energielabels voor utiliteitsgebouwen zijn onze specialiteit. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project in de utiliteitsbouw? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.