Energielabel Tilburg

Sinds 2015 dienen bijna alle kantoorgebouwen, utiliteitspanden en ander vastgoed in Tilburg te beschikken over een energielabel. Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw is het zelfs verplicht om een energielabel in Tilburg te hebben. Wanneer het pand op zo’n moment geen energielabel heeft, kunt u als eigenaar een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ontvangen.

Waarom een energielabel in Tilburg?

De overheid heeft zich tot doel gesteld dat Nederland in 2030 minimaal 49% minder CO2 uitstoot ten opzichte van 1990. Deze afspraken staan in het bekende Klimaatakkoord, dat door veel andere landen ook is ondertekend. Energielabels in Tilburg helpen om deze doelstellingen te bereiken, aangezien (kantoor)gebouwen veel energie verbruiken. Hoewel in de meeste gevallen een verplichting, zorgt een gunstig energielabel in Tilburg voor u als eigenaar van een bedrijfspand veel voordelen.

Ten eerste brengt het duidelijk in kaart hoe energiezuinig (of onzuinig) uw pand is. Dat geeft u, maar ook eventueel potentiële kopers of huurders in Tilburg een goed beeld van de verwachte energiekosten. Een gunstig energielabel betekent doorgaans ook een betere verkoop- of verhuurprijs en verkort de tijd dat een pand op de markt staat. Tot slot staan op een energielabel in Tilburg de mogelijke kansen om meer energie te besparen voor u handig op een rij. Investeringen in energiebesparende maatregelen verdienen zich namelijk bijna altijd binnen enkele jaren terug, zeker nu de kosten voor aardgas en elektriciteit erg hoog zijn.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabels Tilburg voor kantoren

De regels omtrent het energielabel in Tilburg worden per 2023 voor kantoorgebouwen en panden met kantoorfunctie aangescherpt. Vanaf dat moment dient u namelijk te beschikken over minimaal energielabel C, indien uw kantoorpand beschikt over een kantoorruimte van 100 vierkante meter of groter. Voldoet u per 1 januari 2023 niet aan deze eisen? Dan volgt een boete en kan uw kantoor gedwongen worden te sluiten tot u over energielabel C beschikt.

Energielabel aanvragen Tilburg

Een energielabel vraagt u aan bij een gecertificeerd energieadviseur. De ingenieurs van Energiebouwadvies zijn in het bezit van alle kennis, opleidingen en certificaten om u bij het aanvragen van een energielabel in Tilburg van dienst te zijn. Ook informeren wij u graag over de voor u geldende wetgeving en regels met betrekking tot het energielabel en kosteneffectieve energiebesparende maatregelen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of direct een energielabel in Tilburg aanvragen? Neem dan contact met ons op.