Energielabel Roosendaal

De overheid wil de nationale CO2-uitstoot de komende jaren aanzienlijk verminderen. Onderdeel van deze doelstelling is de verplichting van het energielabel in Roosendaal. Vanaf 2023 moeten kantoorgebouwen en bedrijven met een kantoorfunctie vanaf 100 m2 minimaal over energielabel C beschikken. Ook voor vastgoedeigenaren die hun pand willen verkopen, verhuren of opleveren zijn verplicht om een energielabel te overhandigen aan de potentiële koper of huurder.

Energielabel Roosendaal

Bent u eigenaar van een kantoorpand of bedrijf met kantoorruimte? Controleer dan of u aan alle nieuwe eisen voldoet en of de verscherpte regels op uw gebouw van toepassing zijn. Het proces van het berekenen van de energieprestatie en daarmee de uitgifte van een energielabel in Roosendaal is maatwerk. De eigenschappen van elk pand in Roosendaal zijn namelijk uniek en vereisen complexe berekeningen die door een deskundige energieadviseur worden gemaakt.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabels Roosendaal

Bijna alle panden in Roosendaal zijn energielabelplichtig. Er bestaan enkele uitzonderingen, maar wanneer u nog niet in het bezit bent van een geldig energielabel, is het belangrijk om na te gaan of er mogelijk energiebesparende maatregelen in uw pand noodzakelijk zijn. Op die manier verzekert u zichzelf ervan geen risico te lopen op boetes of zelfs sluiting van uw kantoorpand of bedrijf.

De verplichting van energielabels in Roosendaal zorgt ervoor dat u precies weet hoe energiezuinig uw pand is. Dat inzicht biedt ruimte voor verbeteringen en zorgt daarmee doorgaans voor aanzienlijke besparingen op uw energieverbruik en kosten. Ook de verkoop of verhuur van uw vastgoed verloopt bij een gunstig energielabel vaak veel sneller, terwijl u tegelijkertijd een hogere prijs kunt vragen. De kosten voor investeringen in duurzaamheid en het energielabel verdient u in de praktijk dus snel terug.

Energielabel aanvragen Roosendaal

Wilt u een energielabel voor uw pand in Roosendaal aanvragen, of meer weten over de verplichtingen die op dit gebied voor u gelden? Laat een van onze gecertificeerde energieadviseurs uw gebouw dan inventariseren en beoordelen. We zijn namens de overheid bevoegd om energielabels in Roosendaal uit te geven en registreren het energielabel in de database van de overheid. Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.