Energielabel Roermond

Eigenaren, verkopers en verhuurders van vastgoed in Roermond hebben een energielabel nodig. Dit energielabel is vanuit de overheid in de meeste gevallen verplicht en geeft aan hoe energiezuinig uw kantoor, bedrijfspand of utiliteitsgebouw is. Het energielabel toont aan de hand van een letter A tot en met G of uw pand zuinig of dat juist niet is. Energielabel A komt overeen met een zeer energiezuinig pand, terwijl energielabel G aangeeft dat het pand op het gebied van energiezuinigheid een aantal maatregelen nodig heeft.

Energielabel Roermond

Op elk afgegeven energielabel in Roermond staat bovendien vermeld hoe u als eigenaar het pand energiezuiniger kan maken. Denk daarbij aan een verbetering van de isolatie van de muren, het dak en vloeren, maar ook het installeren van ledverlichting of het plaatsen van zonnepanelen. Het gaat er daarbij om dat u de behoefte aan fossiele energie vermindert. Energielabel C komt overeen met een primair fossiel energiegebruik van 225 kWh per jaar per vierkante meter. Wanneer uw gebouw op een bepaald gebied al optimaal presteert, staat dit overigens ook in het energielabel Roermond vermeld.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Voordelen van energielabels in Roermond

Hoewel het energielabel meestal verplicht is, heeft het voor zowel uzelf als eventuele kopers of huurders een groot aantal voordelen. Ten eerste betekent een gunstig energielabel dat uw maandelijkse lasten voor energie in verhouding met de oppervlakte van uw pand laag zijn. Dat verhoogt direct de marktwaarde of verhuurprijs van uw vastgoed. Ook ziet u op welke manieren u het pand kostendekkend aanzienlijk efficiënter en duurzamer maakt. Met een energielabel beschikt u over een schriftelijk en gemakkelijk te interpreteren bewijs van de energiezuinigheid van uw pand.

Energielabel aanvragen Roermond

Let op, want het ontbreken van een energielabel kan een hoge boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tot gevolg hebben. In de meeste gevallen controleert en handhaaft de gemeente Roermond. Bovendien worden de regels per 2023 voor kantoorpanden en bedrijven met kantoorfunctie aangescherpt. Wij verzorgen energielabels in Roermond en weten precies welke eisen en regels voor u van toepassing zijn. Kunnen wij u helpen met een energielabel aanvragen in Roermond, of wilt u graag eerst meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en u hoort snel van ons.