Energielabel Oss

Wilt u een energielabel in Oss aanvragen? Bent u benieuwd naar de regels die voor uw specifieke situatie gelden? In Oss bestaat in de meeste gevallen de verplichting om in het bezit te zijn van een geldig energielabel wanneer u eigenaar bent van een kantoorgebouw, bedrijfsruimte of utiliteitspand. Het energielabel toont bij verkoop of verhuur aan hoe energiezuinig uw pand is.

Energielabel Oss stimuleert energiebesparing

De reden waarom het energielabel is opgericht, heeft te maken met de afspraken in het Klimaatakkoord. De overheid streeft namelijk naar een grote vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland, waardoor ons land haar steentje bijdraagt in de vermindering van het tempo van de opwarming van de aarde. Uiteindelijk moet de totale uitstoot in Nederland in 2050 maar liefst 95% minder zijn dan in 1990 het geval was. De gebouwde omgeving verbruikt veel energie voor verwarming, koeling en verlichting, waardoor hier veel winst te behalen is. Het energielabel in Oss verplicht u als eigenaar van vastgoed om uw panden te verduurzamen en op die manier minder uit te stoten.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabels Oss vanaf 2023 aangescherpt

De overheid verscherpt vanaf 2023 de eisen aan energielabels in Oss. Reden om uw huidige energielabel te controleren. Per 2023 dienen eigenaren van kantoorgebouwen met een gebruiksoppervlakte vanaf 100 vierkante meter namelijk over minimaal energielabel C te beschikken. Wanneer u niet aan deze eisen voldoet, volgt een boete en krijgt u in sommige gevallen zelfs een verbod om uw kantoor nog als zodanig te gebruiken. Alleen wanneer uw kantoor gevestigd is in een monument of minder dan 50% van de totale oppervlakte van uw pand bedraagt, vervalt de verplichting van het energielabel in Oss.

Energielabel aanvragen Oss

Het ingenieursteam van Energiebouwadvies Nederland is door de Nederlandse overheid erkend als deskundige en bevoegd energielabels Oss op te stellen. Daarvoor voeren we complexe berekeningen uit op basis van de unieke eigenschappen van uw bedrijfspand, kantoor of utiliteitsgebouw. Ook zijn we op de hoogte van de specifieke verplichtingen die voor uw pand gelden en helpen we u aan de wetgeving te voldoen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen of direct een energielabel aanvragen in Oss? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.