Energielabel Nijmegen

Een energielabel geeft aan of uw kantoor, bedrijfs- of utiliteitspand veel of weinig energie verbruikt. Energielabels in Nijmegen tonen aan de hand van een letter eenvoudig aan hoe het staat met de energieprestatie van het gebouw. Met andere woorden, welk energieverbruik kunt u of een potentiële koper of huurder verwachten. Energielabel A staat voor energiezuinige gebouwen met het laagst mogelijke energieverbruik, terwijl energielabel G betekent dat er nog veel ruimte voor verbetering is.

Eisen energielabel Nijmegen aangescherpt

Door de afspraken in het Klimaatakkoord, verscherpt de overheid de eisen aan het energielabel in Nijmegen voor kantoorgebouwen met een oppervlakte vanaf 100 m2. Bij kantoorgebouwen en bedrijfspanden met een kantoorfunctie is over het algemeen namelijk nog veel winst te behalen op het gebied van energiebesparing. Het doorvoeren van energiebesparende maatregelen heeft een directe positieve invloed op een lagere CO2-uitstoot, waar het in het Klimaatakkoord vooral om gaat. Om die reden is het voor kantoren in Nijmegen vanaf 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Voordelen van energielabels Nijmegen

Ondanks deze verplichting heeft het energielabel voor u als eigenaar, huurder of koper van een bedrijfspand veel voordelen. U ziet namelijk in één oogopslag hoe zuinig (of onzuinig) uw gebouw met fossiele energie omgaat. Ook toont het energielabel duidelijke en concrete aanwijzingen hoe u de energieprestatie van het gebouw kunt verbeteren. Daarnaast verkort een gunstig energielabel de verkooptijd van het pand of wordt het sneller verhuurd. Tot slot kunt u als eigenaar of verhuurder een hogere verkoop- of verhuurprijs vragen.

Energielabel aanvragen Nijmegen

Energievastgoed Nederland is een ingenieursbureau dat uiteenlopende klanten helpt met alle zaken rondom het verplichte energielabel. Zo verzorgen we berekeningen voor de energieprestatie van panden in Nijmegen voor projectontwikkelaars, overheidsgebouwen en andere vastgoedeigenaren of -bemiddelaars. We informeren u graag over de specifieke verplichtingen die voor uw situatie gelden en zijn gecertificeerd om energielabels in Nijmegen uit te geven. Meer weten over de mogelijkheden? Mail, bel of vul het contactformulier in.