Energielabel Limburg

Bent u eigenaar van een bedrijfspand, utiliteitsgebouw of ander vastgoed in Limburg? Dan heeft u op enkele uitzonderingen na een verplicht energielabel nodig. Op een energielabel staat aan de hand van de letters A tot en met G vermeld of uw pand energiezuinig (energielabel A) of onzuinig (energielabel G) is. Een energielabel geeft niet alleen aan hoe energiezuinig een pand is, maar geeft ook concrete suggesties over hoe u het energielabel verder kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een betere isolatie, de installatie van ledverlichting of het plaatsen van zonnepanelen.

Energielabel Limburg

Een energielabel Limburg is sinds 2015 verplicht. Het is echter goed om te weten dat het energielabel maximaal 10 jaar geldig is, waarna u een nieuwe berekening moet laten uitvoeren. Daarnaast worden de minimale eisen aan de energiezuinigheid van bedrijfspanden aangescherpt. Kantoorpanden in Limburg moeten over minimaal energielabel C beschikken. Dat komt overeen met een maximaal fossiel energieverbruik van 225 kilowattuur per vierkante meter per jaar.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabels Limburg

Alle energielabels in Limburg worden actief gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Bij het ontbreken van of niet voldoen aan de eisen die aan een energielabel Limburg zijn gesteld, krijgt u van het ILT een boete. Bovendien mag een kantoorpand met energielabel D, E, F of G na 1 januari 2023 niet meer worden gebruikt. Het is dus erg belangrijk om in het bezit te zijn van een geldig energielabel.

Ondanks de verplichting biedt een energielabel C of beter u als vastgoedeigenaar veel voordelen. Een gunstig energielabel maakt uw pand namelijk beter te verkopen of verhuren en verkort bovendien de tijd dat het te koop of te huur staat. Ook betekent een groen energielabel dat u maandelijks veel geld op de kosten voor energie bespaart.

Energielabel aanvragen Limburg

Wilt u weten welke regels en verplichtingen met betrekking tot het energielabel in Limburg voor uw specifieke situatie gelden? Energiebouwadvies Nederland voert op basis van de unieke eigenschappen van uw pand alle relevante berekeningen uit en is bevoegd om energielabels uit te geven.

Onze gecertificeerde energieadviseurs ondersteunen u indien energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn en vinden voor u de beste en meest kosteneffectieve oplossing. Een energielabel aanvragen in Limburg is op deze manier eenvoudig. Meer weten over de mogelijkheden of direct een energielabel aanvragen? Neem contact met ons op en we helpen u direct verder.