Energielabel Helmond

Een energielabel in Helmond is op enkele uitzonderingen na verplicht wanneer u een bedrijfspand, kantoor of utiliteitsgebouw bezit, verhuurt of oplevert. Het energielabel toont aan hoe energiezuinig uw pand is, aan de hand van een van de letters tussen A tot en met G. Energielabel A staat voor een zeer energiezuinig pand, terwijl energielabel G aangeeft dat er veel ruimte voor verbetering van de duurzaamheid is.

Voordelen van energielabels Helmond

Ondanks de verplichting biedt een energielabel voor u veel voordelen. Naast het feit dat u zelf precies weet waar u aan toe bent en waar mogelijke kosteneffectieve kansen liggen voor energiebesparende maatregelen. Ook geeft u potentieel geïnteresseerde kopers of huurders een goed beeld van de verwachting van het maandelijkse energieverbruik en de kosten daarvan. Op alle energielabels Helmond staan daarnaast verschillende concrete suggesties voor verdere verbetering van het energielabel en daarmee de energiezuinigheid van het pand. Tot slot heeft een gunstig energielabel een positieve invloed op de prijs of huur van een pand en verkort het de tijd waarin een kantoorruimte of gebouw te koop of te huur staat.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabel Helmond voor kantoorpanden en bedrijven met kantoorfunctie

Voor eigenaren van kantoorpanden en bedrijven met een kantoorfunctie worden de regels rondom het energielabel vanaf 2023 aangescherpt. Vanaf dat moment moeten kantoorgebouwen of bedrijven met een kantoor vanaf 100 m2 namelijk over minimaal energielabel C beschikken. Wanneer u niet aan deze eis voldoet, volgt een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport en mag u het kantoor tot nader order niet meer gebruiken.

Energielabel aanvragen Helmond

Hoewel er een aantal uitzonderingen op de regel zijn, is het verstandig om u op de hoogte te stellen van de eisen die specifiek voor uw gebouw gelden. Wij helpen u hier graag bij. Onze gecertificeerde energieadviseurs berekenen de energieprestatie van uw pand en geven energielabels Helmond uit. Wellicht valt uw pand onder een van de uitzonderingen, of is het juist belangrijk om op korte termijn energiebesparende maatregelen te nemen. Ook daarin adviseren wij u graag.