Energielabel expert

Vanaf 2023 scherpt de Nederlandse overheid de regels rondom het energielabel verder aan. Dat heeft vooral voor eigenaren van kantoorpanden gevolgen. Kantoren moeten namelijk beschikken over minimaal energielabel C. Is een dergelijk geldig energielabel niet beschikbaar? Dan volgt een hoge boete en mag uw kantoor zelfs niet meer worden gebruikt. Reden genoeg om het niet zover te laten komen en een energielabel expert te raadplegen. Want bent u energielabelplichtig? Aan welke eisen dient uw kantoorpand, utiliteitsgebouw of bedrijfspand te voldoen? De blik van een ervaren expert energielabel verschaft hierover duidelijkheid.

Wat doet een energielabel expert?

Een energielabel expert is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de wetgeving met betrekking tot het energielabel voor gebouwen. Hij of zij weet precies aan welke eisen uw pand dient te voldoen en verzorgt alle noodzakelijke metingen om de energieprestatie van uw gebouw vast te stellen. Het resultaat van verschillende metingen is het energielabel, dat aan de hand van de letters A tot en met G aangeeft of u een energiezuinig (A), of juist een onzuinig (G) pand heeft. Op deze manier is in één oogopslag duidelijk of er mogelijk energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabel experts

Bent u eigenaar van een kantoorpand en beschikt u over meer dan 100 vierkante meter kantooroppervlakte? Dan is energielabel C vanaf 2023 verplicht. Ook voor utiliteitspanden zoals winkels, horecagelegenheden, hotels, scholen, sporthallen en overheidsgebouwen gelden verplichtingen. Zo moet het energielabel bij een gebruiksoppervlakte van meer dan 250 m2 verplicht bij de entree of receptie worden opgehangen. Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een utiliteitsgebouw, kantoor of ander bedrijfspand is een energielabel altijd verplicht. In sommige gevallen heeft u bijvoorbeeld geen energielabel nodig. Dit geldt onder andere voor kerken, monumenten, fabriekshallen en panden met een opslagfunctie. Onze energielabel experts helpen u en weten precies aan welke eisen u dient te voldoen.

Advies van een energielabel expert

Voor deskundige energielabel experts bent u bij Energiebouwadvies Nederland aan het juiste adres. Ons team bestaat uit ingenieurs en energielabel deskundigen. We zijn door de overheid erkend als partij om energielabels op te stellen en in de landelijke energielabeldatabase EP-online op te nemen. Wilt u graag het advies en professionele blik van een energielabel expert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.