Energielabel Eindhoven

Bezit of verhuurt u vastgoed in Eindhoven? Dan heeft u een energielabel nodig. Daarop staat aangegeven of uw woning, kantoor, bedrijfs- of utiliteitspand veel of weinig energie verbruikt. Dit wordt ook wel de energieprestatie genoemd.

Energielabel Eindhoven

Een energielabel geeft bovendien niet alleen aan hoe energiezuinig een pand is, maar biedt ook suggesties hoe het energiezuiniger kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een beter isolatieniveau, of het plaatsen van zonnepanelen waarmee het pand voor een deel in zijn eigen energie kan voorzien. Zijn bepaalde delen van het pand al optimaal geïsoleerd? Dan vermeldt het energielabel Eindhoven dat het voor dat onderdeel voldoet aan de standaard voor (woning)isolatie.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Voordelen van een energielabel

Hoewel verplicht, biedt het energielabel zowel voor de eigenaar als potentiële koper of huurder van een pand veel voordelen. Zo ziet u precies of een woning, kantoor of ander bedrijfspand energiezuinig is of niet. Hierdoor geeft het u direct een indicatie van de energierekening en ziet u op welke manieren het pand energiezuiniger te maken is. Tot slot heeft een goed energielabel een sterk positieve invloed op de verkoop- of verhuurprijs van het vastgoed en versnelt het doorgaans de transactie.

Het belang van een energielabel in Eindhoven

Het belang van een energielabel is groot. U toont er namelijk schriftelijk mee aan hoe energiezuinig uw woning, kantoor of ander bedrijfspand is. Bij verkoop of verhuur in Eindhoven bent u sinds 2022 verplicht een energielabel aan de koper of huurder beschikbaar te stellen. Het ontbreken van een energielabel kan leiden tot een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Energielabel aanvragen in Eindhoven

Als ingenieursbureau verzorgen wij energielabels Eindhoven voor uiteenlopende klanten, waaronder de gemeente Eindhoven, projectontwikkelaars, de overheid, vastgoedbemiddelaars en -eigenaren. Kunnen wij u helpen met een energielabel aanvragen in Eindhoven en omgeving, of wilt u eerst meer weten over de verschillende mogelijkheden? Mail, bel of vul het contactformulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons.