Energielabel Den Bosch

Wanneer u in Den Bosch een bedrijfspand, utiliteitsgebouw of ander vastgoed bezit, dan is het belangrijk om te weten dat een energielabel in Den Bosch bij de verkoop, verhuur of oplevering van uw pand verplicht is. Deze verplichting voor een energielabel Den Bosch geldt sinds 2015. In 2023 worden de regels voor kantoorpanden met een oppervlakte van minimaal 100 m2 aangescherpt. Kantoorgebouwen in ‘s Hertogenbosch moeten vanaf dat moment namelijk energiebesparende maatregelen hebben doorgevoerd, waarmee het pand aan de eisen van minimaal energielabel C dient te voldoen.

Energielabel Den Bosch verplicht door de overheid

De Nederlandse overheid stelt het energielabel in Den Bosch verplicht en draagt op die manier bij aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Kantoorgebouwen en utiliteitspanden dragen namelijk voor een groot deel bij aan de CO2-uitstoot in Nederland. De overheid heeft zich tot doel gesteld om in 2030 ten opzichte van 1990 minimaal 49% minder CO2-uitstoot te bereiken. Alleen wanneer alle kantoren, bedrijven en ander vastgoed beter isoleert, ledverlichting en eventueel zonnepanelen installeert, is die doelstelling haalbaar.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabels Den Bosch bieden ook voordelen

Hoewel een verplichting vaak weerstand oproept, heeft een gunstig energielabel voor u als huurder of eigenaar van een kantoorpand of ander commercieel vastgoed veel voordelen. Ten eerste verdient u investeringen in energiebesparingen namelijk snel terug in de vorm van lagere maandelijkse lasten. Bovendien verloopt de verkoop of verhuur van uw pand doorgaans aanzienlijk sneller met energielabel C of beter en ligt de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs hoger. Daarnaast geeft een energielabel u een aantal concrete suggesties om uw pand in de toekomst verder te verduurzamen en daarmee de energiekosten structureel te verlagen.

Energielabel aanvragen Den Bosch

Er bestaan een aantal uitzonderingen op de verplichting voor energielabels in Den Bosch. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer uw kantoor of bedrijfspand in een momumentaal pand is gevestigd, of u minder dan de helft van de totale oppervlakte van uw pand als kantoor gebruikt. Ook fabriekshallen, magazijnen of gebouwen met een opslagfunctie vallen buiten de verplichting.

Desondanks levert het energielabel vaak de nodige verwarring op. Hoe zit het met de verplichtingen in Den Bosch voor uw pand en aan welke eisen dient u exact te voldoen? Welke wetgeving is van toepassing? Als erkend energieadviseur met gecertificeerde medewerkers geven wij u graag advies. Wij helpen u met het aanvragen van een energielabel in Den Bosch en regelen meteen de registratie en uitgifte van officiële energielabels in Den Bosch. Meer weten? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden al uw vragen.