Energielabel Breda

Bent u eigenaar van vastgoed in Breda? Bijvoorbeeld een bedrijfs- of kantoorpand, een utiliteitsgebouw? Dan heeft u in de meeste gevallen voor dat gebouw een verplicht energielabel nodig. Op een energielabel Breda staat het energieverbruik van uw kantoor, bedrijfspand of utiliteitsgebouw in de vorm van een letter eenvoudig vermeld. De letter A staat voor een zeer energiezuinig pand, de letter G voor een zeer onzuinig gebouw. Ook de letters daar tussenin zijn mogelijk.

Energielabel Breda biedt suggesties voor betere energiezuinigheid

Naast de energieprestatie (energiezuinigheid) staat op het energielabel ook hoe en met welke energiebesparende maatregelen u uw pand verder kunt verduurzamen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn onder meer een betere isolatie, nieuwe kozijnen met HR++ glas, het installeren van ledverlichting en aanwezigheidssensoren, of het plaatsen van zonnepanelen. Er is vaak veel mogelijk. Wanneer bepaalde gebieden al optimaal zijn, dan vermeld het energielabel dat ook met de melding dat het specifieke onderdeel bijvoorbeeld voldoet aan de standaard voor isolatie.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabels Breda

Het belang van een energielabel is groot. Zelf weet u als eigenaar precies hoe uw pand presteert en welke verbeteringen er nog mogelijk zijn, geeft u potentiële kopers of huurders ook een duidelijk beeld van de te verwachten energiekosten. Ook heeft een gunstig energielabel in Breda een positieve invloed op de uiteindelijke verkoopprijs van uw pand. Tegelijkertijd staan panden met een groen energielabel (A, B of C) doorgaans aanzienlijk minder lang in de verkoop en vinden eigenaren sneller huurders. Een energielabel biedt veel voordelen, maar is bovendien ook verplicht wanneer u het pand verkoopt, verhuurt of oplevert. Beschikt u niet over een geldig energielabel? Dan loopt u het risico op een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Energielabel aanvragen Breda

Per 2023 worden de regels rondom het energielabel in Breda verder aangescherpt. De meeste kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2 zijn dan namelijk verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Er zijn een aantal uitzonderingen, maar over het algemeen geldt dat u in Breda over een energielabel moet beschikken.

Als ingenieursbureau en gecertificeerd bedrijf verzorgen wij energielabels Breda voor onder meer bedrijven, gemeenten, projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren. Wilt u meer informatie of advies over de verplichting die met betrekking tot het energielabel in Breda voor u geldt? Direct een energielabel aanvragen? Neem dan contact met ons op en we helpen u verder.