Energielabel Bergen op Zoom

Bent u al in het bezit van een geldig energielabel? Energielabels in Bergen op Zoom zijn verplicht sinds 2015. Hoewel energielabels na uitgifte 10 jaar geldig zijn, worden de eisen aan de energiezuinigheid voor kantoorpanden en gebouwen met een kantoorfunctie van 100 m2 of meer in 2023 aangescherpt. Voor de meeste vastgoedeigenaren of vastgoedbemiddelaars is dat een belangrijke reden om de energiezuinigheid en het energielabel voor panden in Bergen op Zoom te controleren en waar nodig te verbeteren.

Energielabel Bergen op Zoom

Het energielabel is door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om de totale CO2-uitstoot van de gebouwde omgeving aanzienlijk te verminderen. Het hebben van een energielabel is niet vrijblijvend, maar op enkele uitzonderingen na voor de meeste kantoren, bedrijfspanden en utiliteitsgebouwen verplicht. Het verplichte energielabel in Bergen op Zoom zet vastgoedeigenaren ertoe aan om energiebesparende maatregelen te nemen. Ondanks deze verplichting pakt een investering in de verduurzaming van uw vastgoed bijna altijd gunstig voor u uit. U bespaart namelijk direct op de kosten voor energie en verdient de investering dankzij de hoge energieprijzen sneller dan ooit terug. Bovendien verkoopt of verhuurt u uw kantoor of bedrijfspand vaak sneller en voor een hogere prijs.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabels Bergen op zoom voor kantoren

Eigenaren van kantoorpanden vanaf 100 m2 en bedrijven met een net zo grote kantoorfunctie dienen hun huidige energielabel te controleren. Per 2023 mag uw kantoor namelijk niet meer dan 225 kWh per vierkante meter per jaar verbruiken. Dat komt overeen met een minimumeis van energielabel C. Er bestaan uitzonderingen voor kantoorpanden met een monumentenstatus en bedrijfspanden waarvan minder dan 50 procent van de gebruiksoppervlakte een kantoorfunctie heeft. Onze deskundige energie-experts vertellen u graag alles over de verplichtingen die in uw situatie gelden.

Energielabel aanvragen Bergen op Zoom

Wilt u weten welke wetgeving en verplichtingen op uw kantoor of bedrijfspand van toepassing zijn? Welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen om aan de gestelde eisen van de overheid te voldoen? Al onze medewerkers zijn gecertificeerd energieadviseur en bevoegd om energielabels uit te geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.