Energielabel advies

Waarschijnlijk heeft u al eens gehoord van het vaak verplichte energielabel voor uw kantoor, bedrijfspand of utiliteitsgebouw. Ziet u door de bomen echter het bos niet meer? Waar dient uw gebouw aan te voldoen en welke verplichting geldt voor u? Op zo’n moment is professioneel energielabel advies onontbeerlijk.

Wat is een energielabel?

Een energielabel is een document dat in één oogopslag aangeeft of uw kantoor, bedrijfspand of utiliteitsgebouw al dan niet energiezuinig is. Energiezuinige panden hebben een groen label in het bereik A tot en met G, waarin energielabel A staat voor een energiezuinig pand. Energielabel D tot en met G geven doorgaans aan dat er energiebesparende maatregelen noodzakelijk zijn, zeker wanneer u een kantoorpand bezit of gebruikt.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energielabel advies

De eisen aan het energielabel voor kantoren worden met ingang van 2023 verscherpt. Indien uw kantoor over meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte beschikt, moet u minimaal energielabel C hebben. Wanneer u bij controle geen geldig energielabel kunt tonen, volgt een boete van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en mag uw kantoor zelfs niet meer worden gebruikt. Er bestaan verschillende uitzonderingen, zoals voor kerken, monumenten, gebouwen met een opslagfunctie en fabriekshallen. Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoor, bedrijfspand of utiliteitsgebouw dient u altijd over een energielabel te beschikken. Neem bij twijfel altijd contact op met een energielabel adviseur of energie prestatie adviseur.

Advies van een energie prestatie adviseur

Een energie prestatie adviseur helpt u graag met meer informatie over het verplichte energielabel en vertelt u welke regels en eisen voor uw specifieke situatie en gebouw gelden. Een energielabel is meer dan alleen een maatstaf van de energiezuinigheid van uw pand. Het biedt namelijk ook waardevolle suggesties over verschillende manieren om energiebesparende maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een betere isolatie, het plaatsen van zonnepanelen of de installatie van ledverlichting. Op die manier verbetert uw energielabel en dalen uw kosten voor fossiele energie. Zijn delen van uw bedrijfspand of utiliteitsgebouw al optimaal geïsoleerd? Dan staat dat ook op het energielabel vermeld. Een energie prestatie adviseur helpt u verder.

Energielabel adviseur voor aanvragen energielabel

Voor deskundig energielabel advies kunt u bij Energiebouwadvies Nederland terecht. Een team van ingenieurs en erkend energielabel deskundigen helpt u alle gegevens en aansluitend de energieprestatie van uw pand nauwkeurig in kaart te brengen. Daaruit volgt een energielabel, wat wij voor u registeren in de landelijke energielabel database van de overheid.

Kortom, bent u op zoek naar een deskundig energielabel advies? Neem dan contact met ons op en we helpen u verder.