Energiecertificaat bedrijfspand

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand dient u in het bezit te zijn van een geldig energiecertificaat. Deze verplichting geldt sinds 2015 en wordt in 2023 voor gebouwen met een kantoorfunctie aangescherpt. De officiële term voor een energiecertificaat bedrijfspand is een energielabel. De overheid heeft het energielabel verplicht gesteld om daarmee bij te dragen aan de ambitieuze doelstellingen in het Klimaatakkoord. De overheid wil in 2030 ten opzichte van 1990 minimaal 49% minder CO2-uitstoot realiseren.

Energiecertificaat bedrijfspand

Dankzij het energiecertificaat voor bedrijfspanden vermindert het totale energieverbruik van kantoren, utiliteitsgebouwen en ander commercieel vastgoed in Nederland. Het energiecertificaat voor bedrijven (energielabel) is een goed middel om bedrijven ertoe aan te zetten om energiebesparende maatregelen te nemen. Hoewel een energiecertificaat bedrijfspand verplicht is, biedt het u veel voordelen. Eventuele investeringen in duurzaamheid verdient u namelijk binnen enkele jaren terug en bovendien verkoopt of verhuurt u uw bedrijfspand sneller en voor een hogere prijs. Daarnaast geeft een energiecertificaat bedrijfspand u concrete suggesties voor mogelijke aanvullende maatregelen om uw energielabel verder te verbeteren.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Energiecertificaat bedrijfspand verplicht

Bent u eigenaar van een kantoorpand? Dan dient u tegenwoordig minimaal over een energielabel C te beschikken. Voldoet uw bedrijfspand niet aan deze eis? Dan riskeert u een hoge boete van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT). Energielabel C komt overeen met een fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per vierkante meter per jaar. Bedrijven dienen dus in het bezit te zijn van een geldig energielabel. Energielabel C is verplicht voor gebouwen met een kantoorfunctie van minimaal 100 m2. Er bestaan een aantal uitzondering, bijvoorbeeld wanneer uw kantoor een monumentenstatus heeft, of minder dan 50% van de totale gebruiksoppervlakte van uw bedrijfspand een kantoorfunctie heeft. Ook gebouwen met alleen een opslagfunctie zijn niet energielabelplichtig.

Energiecertificaat bedrijfspand aanvragen

Heeft u een geldig energiecertificaat voor uw bedrijfspand nodig? Of twijfelt u over de wetgeving en verplichtingen die op uw bedrijf van toepassing zijn? Wij helpen u hier graag bij. We verzorgen energiecertificaten voor bedrijfspanden, maar ook gemeenten, projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren. Alle medewerkers van Energiebouwadvies Nederland zijn gecertificeerd energieadviseur en geven basis van nauwkeurige berekeningen advies. Ook zijn we bevoegd om namens de overheid officiële energielabels uit te geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.