Bedrijfsenergielabel

Wilt u een bedrijfspand verkopen, verhuren of opleveren? Dan is een geldig energielabel verplicht. U dient het bij de overdracht of verhuur te overhandige. Dankzij het energielabel kunnen geïnteresseerde kopers of huurders inschatten welk energieverbruik zij kunnen verwachten. Daarnaast staat op een bedrijfsenergielabel vermeld welke energiebesparende maatregelen in de toekomst mogelijk zijn. Op die manier weet u of een eventuele koper exact hoe het bedrijfspand nog energiezuiniger is te maken. Bovendien heeft een gunstig bedrijfsenergielabel een positieve invloed op de verkoop- of verhuurprijs.

Bedrijfsenergielabel schept duidelijkheid

Bedrijfsenergielabels bieden vastgoedeigenaren en huurders veel voordelen. Desondanks stelt de Nederlandse overheid het hebben van een bedrijfsenergielabel in veel gevallen verplicht. De regering streeft namelijk naar een grote vermindering van de CO2-uitstoot, om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. De uitstoot van bedrijven draagt daaraan bij. Bijna alle gebouwen moeten duurzamer worden en minder fossiele energie verbruiken. Om de ambitieuze doelstellingen van de overheid te realiseren, worden de eisen aan bedrijfsenergielabels per 2023 aangescherpt. Zeker wanneer u een kantoorpand bezit, is het belangrijk om uw energielabel te controleren.

ENERGIELABEL C VOOR KANTOORPANDEN

Kantoorpanden groter dan 100 m2 dienen vóór 2023 over Energielabel C te beschikken.

Eisen aan bedrijfsenergielabel aangescherpt

Vanaf 2023 moeten kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2 beschikken over minimaal energielabel C. Wanneer u niet aan deze eis voldoet, volgt een aanzienlijke boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en loopt u zelfs het risico dat uw kantoorgebouw gedwongen moet sluiten. Er bestaan een aantal uitzonderingen, maar ook voor de meeste andere bedrijven en utiliteitspanden geldt de verplichting om een energielabel te hebben en indien gevraagd te overhandigen aan kopers of huurders. De energieprestatie laten berekenen voor uw bedrijf is daarom een goed idee. De uitgifte van bedrijfsenergielabels mag alleen door gecertificeerde energieadviseurs worden gedaan.

Bedrijfsenergielabel aanvragen

Energiebouwadvies Nederland voert nauwkeurige metingen uit en verzorgt bedrijfsenergielabels voor vastgoedeigenaren, de overheid, projectontwikkelaars en kantoren. Wilt u graag meer informatie over de verplichtingen rondom uw bedrijfsenergielabel, of direct een energielabel aanvragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.